De populairste musicals in Nederland

De populairste musicals in Nederland
Inhoud
  1. Soldaat van Oranje
  2. Mamma Mia
  3. Les Miserables

Musicals zijn één van de populairste theatervormen in Nederland. We spreken van een musical wanneer er niet alleen wordt geacteerd, maar wanneer er ook wordt gedanst en gezongen. Ieder jaar hebben we in Nederland tientallen verschillende musicalproducties, die worden opgevoerd door zowel grote als kleine producenten. En tussen al die verschillende musicalproducties, zitten natuurlijk ook onze favorieten. Ben jij benieuwd welke musicals het populairst zijn in Nederland? Lees dan vooral verder, want wij vertellen je de drie musicals die iedereen gezien moet hebben.

Soldaat van Oranje

We kunnen natuurlijk geen lijstje maken met de meest populaire musicals in Nederland, zonder Soldaat van Oranje te benoemen. Dit is namelijk de langstlopende musical in Nederland ooit. Soldaat van Oranje speelt al elf jaar en trekt nog altijd volle zalen. Dit is niet alleen te danken aan het welbekende verhaal, maar ook aan het bijzondere decor. Bij Soldaat van Oranje de musical zit het publiek namelijk op een ronddraaiende schijf, en draaien ze tijdens de voorstelling 360 graden. Hierdoor ontstaat een volledig nieuwe theaterbeleving, die zowel leuk is voor musicalliefhebbers als voor sceptici. Soldaat van Oranje is uitsluitend te zien in Katwijk aan Zee.

Mamma Mia

Een andere populaire musical is Mamma Mia. In tegenstelling tot Soldaat van Oranje is Mamma Mia juist een ongelooflijke feel-good musical. Dit betekent dat je een gezellige avond gaat beleven, en dat het verhaal luchtig en vrolijk is. Mamma Mia is het verhaal van Sophie, die haar vader wil ontmoeten. Het probleem is dat ze drie potentiële vaders heeft, die ze allemaal heeft uitgenodigd voor haar bruiloft. De musical wordt ondersteund door liedjes van de populaire band ABBA. Voor de Nederlandse versie van de musical zijn deze liedjes professioneel vertaald. Dit betekent dat de musical volledig in het Nederlands kan worden uitgevoerd, waardoor de musical geschikt is voor het hele gezin! Mamma Mia komt dit theaterseizoen (voor de vierde keer) weer terug in de Nederlandse theaters. Uiteraard met een volledig nieuwe cast!

Les Miserables

Ook deze populaire musical is dit jaar weer te bewonderen in de Nederlandse theaters. Les Miserables is één van de grootste musicals wereldwijd, en ook in Nederland is het verhaal ontzettend populair. In de afgelopen vijftig jaar heeft de voorstelling dan ook meerdere theaterseizoenen meegedraaid. Veel populaire musicalacteurs hebben meegespeeld in deze voorstelling. Denk bijvoorbeeld aan Simone Kleinsma, Rene Van Kooten en Freek Bartels. Les Miserables is een zwaar verhaal over een man die wordt opgepakt voor het stelen van een brood. Let wel op! Want deze voorstelling bevat heftige scenes, waaronder de dood van meerdere personages. Les Miserables is daarom misschien niet de beste musical voor kleine kinderen.

Vergelijkbaar

Welk theatergenre past het beste bij jou?
Welk theatergenre past het beste bij jou?

Welk theatergenre past het beste bij jou?

Het bezoeken van een theatervoorstelling is zeer populair in Nederland. Deze populariteit heeft...
De leukste theatervoorstellingen voor het hele gezin
De leukste theatervoorstellingen voor het hele gezin

De leukste theatervoorstellingen voor het hele gezin

Het theater is niet alleen voor volwassenen. Integendeel juist, want ieder seizoen komen er meer...
De mooiste theaters in Nederland
De mooiste theaters in Nederland

De mooiste theaters in Nederland

Nederland is een écht theaterland. Denk bijvoorbeeld aan musicals, toneelstukken,...
Wat zijn de leukste musicalfilms?
Wat zijn de leukste musicalfilms?

Wat zijn de leukste musicalfilms?

Wil je een gokje wagen aan het roulettewiel? Dan moest je vroeger naar het casino. Tegenwoordig...