Tickets bestellen

Wil jij binnenkort een theatervoorstelling bezoeken? Dan moet je uiteraard tickets reserveren. Natuurlijk kun je dat nog steeds doen door te bellen naar het theater in kwestie, maar er is ook een makkelijkere oplossing. Je kunt de tickets namelijk gemakkelijk online bestellen. Maar hoe doe je dat precies? Om je een beetje op weg te helpen, lees je op deze pagina precies hoe je online je theatertickets kunt bestellen.

Ga naar de website van het theater

Het is belangrijk dat je jouw theatertickets koopt via een betrouwbare website. Begin daarom altijd je zoektocht op de website van het theater. Vanaf hier kun je voor veel theatervoorstellingen al direct je tickets kopen. Sommige theatervoorstellingen werken echter met een speciaal betaalsysteem. Dit systeem is opgericht om de frauduleuze ticket doorverkoop tegen te gaan. Dit kan ervoor zorgen dat je wordt doorverwezen naar een andere website. Maak je geen zorgen! Als de theaterwebsite doorlinkt naar een andere website, kan dit geen kwaad! Twijfel je toch? Schroom dan niet om naar het theater te bellen.

Kies het aantal kaarten

Nu je in het reserveringssysteem van de voorstelling bent beland, moet je verschillende gegevens doorgeven. Denk hierbij aan je persoonlijke gegevens zoals je naam en e-mailadres, maar ook aan het aantal kaarten dat je wilt reserveren. Het is belangrijk dat je in één keer het juiste aantal kaarten doorgeeft. Natuurlijk kun je later nog kaarten bijkopen, maar dan zul je niet naast elkaar kunnen zitten. Denk daarom goed na voordat je reserveert! Let op, want sommige voorstellingen werken met een maximum aantal kaarten per persoon.

Kies je plek

Let op! Want deze laatste stap is niet altijd mogelijk. Steeds meer theaters laten je jouw eigen plekken kiezen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een plattegrond te tonen met de beschikbare plaatsen. Jij kunt vervolgens kiezen waar je wilt zitten. Helaas wordt dit niet bij iedere voorstelling gedaan. Sommige voorstellingen verdelen de zitplaatsen naar aanleiding van de rang die je hebt gekozen, terwijl je bij anderen pas een week van tevoren krijgt te horen waar je zit. Twijfel je over je zitplaatsen? Dan kun je altijd het theater contacteren voor een goede uitleg.