Naar de bestseller van
Astrid Holleeder

Psychologische theaterthriller

De Cast

Renée Fokker

Renée FokkerRenée Fokker (1961) was van 2004 tot 2010 aan Toneelgroep Amsterdam verbonden en speelde o.a. in Kruistochten, Romeinse tragedies, Scènes uit een huwelijk, Kreten en gefluister en Antonioni Project. Voor haar vaste aanstelling was zij gastactrice in Teorema en De nacht van de bonobo’s (waarvoor ze genomineerd werd voor een Colombina) en theaterproducties als Met grote blijdschap, Het Diner, Geluk en vele andere.

Fokker is te zien in diverse films; voor Blind Date won zij een Gouden kalf. Zadelpijn, Het Paradijs (waarvoor ze Golden FIPA won) Verder speelde zij in televisieproducties als De zomer van ’45 Vrouwen Vleugel, Grijpstra en de Gier en was oa te zien in Overspel, Zwarte Tulp, Meiden van de Herengracht en in de nieuwe Vlaamse series Beau Séjour en Chaussée d’Amour. Afgelopen jaar was zij te zien zijn in Odds, de KPN serie De Mannentester en de bioscoopfilm Oh Baby.


Eva van de Wijdeven

Eva van de WijdevenIn 2002 breekt Eva door als Desie in de tv-serie DUNYA EN DESIE (regie Dana Nechushtan). In 2005 wordt de serie genomineerd voor een Emmy Award . In 2008 gaat de film DUNYA EN DESIE (regie Dana Nechushtan) in première en een jaar later zijn zij de Nederlandse inzending voor de Academy Awards.

In het theater werkt Eva regelmatig met de regisseurs Paula Bangels en Alex van Warmerdam, zoals bv in BIJ HET KANAAL NAAR LINKS. Ook was zij te zien in bioscoopfilms DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK , BORGMAN, BAX VS. SCHNEIDER.

Op televisie heeft Eva leading rollen in de succesvolle televisieseriesCELBLOK H, A’DAM E.V.A.en PENOZA. Afgelopen jaar speelde ze de hoofdrol in de serie MANNENTESTER, naar het boek van Heleen van Rooijen. Eva speelde een hoofdrol in de succesvolle film HUISVROUWEN BESTAAN NIET en zal komend jaar te zien zijn in MANNEN VAN MARS en ze heeft een hoofdrol in de film DE MATCHMAKER.


Trudy de Jong

Trudy de JongFilms o.a. Schone Handen, Ja zuster Nee zuster en Mama is boos. Voor televisie o.a. Divorce, Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoedt, Voetbalvrouwen, Baantjer, Dokter Tinus en Overspel.

Speelde o.a. bij toneelgroep Dorst, Baal, Centrum, Art & Pro, Globe, Het Zuidelijk Toneel, De Appel, Rotheater, Carrousel in o.a. Richard III met Gijs Scholten van Aschat, Leedvermaak bij Baal, De Tweeling, Wilhelmina in Soldaat van Oranje de musical, Bakeliet bij tg Amsterdam, De Kersentuin, De Wilde Eend, Dodendans, De Babyfoon, Rouw past Elektra regie Ivo ten Hove, Uit Liefde, de Vaginamonologen, Annie M.G. op Soestdijk, De Brontë Sisters en de solo Coco Chanel.

Zij ontving in ’91 de Colombina voor beste actrice in een bijrol in Toeval Voorval en in ’97 de Theo d’ Or voor beste actrice in een hoofdrol, in Kaspar van Peter Handke bij Art & Pro. Een televisieportret van Trudy de Jong werd gemaakt en uitgezonden in 1993.


Margo Dames

Margo DamesMargo Dames studeerde in 1985 af aan de Toneelacademie Maastricht. Direct daarna werd ze aangenomen bij het Publiekstheater, dat later Toneelgroep Amsterdam werd. Margo debuteerde als Ophelia in Hamlet onder regie van Gerardjan Rijnders en was verder te zien in onder andere Medea met Kitty Courbois, ook onder regie van Rijnders en Westkaai van Bernard Marie Koltes, regie Stephan Stroux. Ook heeft ze gewerkt in verschillende producties onder regie van oa Ger Thijs, Jan Ritsema ,Ton Lutz, Karst Woudstra, Peter Oosthoek en Sam Boogaerts.

Na een aantal jaren besloot Margo te gaan freelancen. Ze speelde onder ander bij Theater van het Oosten en Het Zuidelijk Toneel in Het Zuiden en Richard II onder regie van Ivo van Hove en was Madame de Volange in les Liaisons Dangereuses bij het Nationaal Toneel onder regie van Johan Doesburg. Verder stond ze in vele vrije producties in zeer uiteenlopende voorstellingen waaronder De Gidsen, Omhoog die stok, Er valt een traan op de tompoes en in De stille kracht en Annie M.G. de dochter van de dominee, beide onder regie van Mette Bouhuijs en Het Gouden ei, bewerkt en geregisseerd door Leon van de Sande. Ook was ze te zien in High School Musical en in de succesvolle bewerkingen van Zadelpijn en ander damesleed en Het verwende nest, beide geregisseerd door Bruun Kuijt en de voorstelling Mama en heeft ze samen met Jon van Eerd gespeeld in drie stukken, door hemzelf geschreven, Harrie en 2 meesters, Harrie let op de kleintjes en Harrie en Eva.

Op TV was Margo te zien in verschillende series zoals Stijl achterover, Bureau Kruislaan, Bij nader Inzien, Madelief, Kees en co, Rozengeur & Wodka Lime, Bloedverwanten, Gouden bergen, de Affaire en in Mouna’s Keuken. Deze serie ontwikkelde zij samen met Mouna Goeman Borgesius en Lisa de Rooy. Ook was ze te zien in de one night stand De vogelaar en Julia’s hart en had gastrollen in verschillende series zoals Baantjer, De Co-assistent, Flikken Maastricht, Feuten, 13 in de oorlog en Papadag. Daarnaast was ze te zien in een aantal speelfilms als Leedvermaak, Advocaat van de hanen, De jurk, Timboektoe en Oorlogsgeheimen en speelde zij de moeder van Madelief in Krassen in het tafelblad., waarvoor zij een nominatie voor het Gouden Kalf ontving.  • Regie: Johan Doesburg
  • Script: Sophie Kassies