De leukste theatervoorstellingen voor het hele gezin

Het theater is niet alleen voor volwassenen. Integendeel juist, want ieder seizoen komen er meer kindervoorstellingen bij. Er zijn zelfs theaters die zich volledig richten op kindervoorstellingen. Waarom? Omdat kinderen vaak het allerleukste publiek zijn! Ze reageren op de spelers, waardoor er een leuke interactie kan plaatsvinden tussen het publiek en de acteurs. Daarnaast zijn de voorstellingen niet alleen leuk voor de kinderen. Zo wordt er bijvoorbeeld volwassen humor aan de voorstellingen toegevoegd, waardoor ouders zich ook vermaken. Ben jij nog op zoek naar een leuke voorstelling voor het hele gezin? Zoek dan niet verder, want wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Ernst, Bobbie en de rest

Deze mannen zijn niet alleen geliefd bij de kinderen, maar ook enorm bij de ouders. Ze zijn immers al vele jaren op televisie, en veel van ons zijn opgegroeid met hun dagelijkse televisieprogramma. Maar wist je dat Ernst en Bobbie ook regelmatig in het theater te vinden zijn? Hier hebben ze hun eigen voorstelling, waarin ze spannende avonturen meemaken. En natuurlijk zingen ze de liedjes die we allemaal kennen! Bij Ernst, Bobbie en de rest mag het hele publiek meezingen, en mogen de kinderen meehelpen om het avontuur tot een goed einde te brengen. Daarnaast is er rekening gehouden met de allerjongsten, waardoor de voorstelling niet té lang duurt.

De Leeuwenkoning

Wie is er niet groot geworden met De Leeuwenkoning? Vroeger was het een animatiefilm, maar inmiddels is er ook een live-action film van gemaakt. Daarnaast is De Leeuwenkoning al jarenlang één van de populairste musicals van de wereld. Ook in Nederland is de voorstelling ongelooflijk populair, en wordt hij eens in de zoveel jaar teruggebracht op het podium. De populariteit van de musical is onder andere te danken aan het ongelooflijke decor en de prachtige liedjes. Deze musical is geschikt voor het hele gezin! Heb je de huidige versie van de musical gemist? Maak je dan vooral niet te druk, want over een paar jaar komt hij gegarandeerd weer terug!

Poppentheater

Heb je nog hele kleine kinderen? Dan is een volledige theatervoorstelling misschien teveel gevraagd. Maak je geen zorgen, want er zijn ook voorstellingen die zich specifiek richten op peuters en kleuters. Deze voorstellingen maken vaak gebruik van poppen, bijvoorbeeld in de vorm van dieren. Het populaire programma Woezel en Pip is hier goed voorbeeld van. Poppentheater is zeer leuk voor kleine kinderen, en door de interactie met het publiek wordt de voorstelling ook leuk voor volwassenen. Daarnaast duren deze voorstellingen vaak niet zo lang, waardoor jullie nog op tijd thuis kunnen zijn voor het belangrijke middagdutje.